Aass-og-Egge-single-malt
Aass og Egge Norsk Single Malt

BRENNEVIN

Aass & Egge Norsk Single Malt er basert på juleøl fra Aass Bryggeri i Drammen. Destillatet er modnet over tre år på både franske eikefat og spanske Oloroso sherryfat som rommer hele 550 l. Aass & Egge har ingen kunstige tilsetningsstoffer og den er kuldestabilisert. 2008-tappingen bestående av 3000 nummererte flasker ble svært godt mottatt i markedet og har siden den gang vært et av våre mest populære produkter.

Tips

Aass & Egge Norsk Single Malt kan sammenlignes med mange gode skotske whiskyer. Nytes best romtemperert i tulipanformede whiskyglass, tilsett gjerne et par dråper vann for å åpne single malten og få frem aromaen.

Ingredienser

Innhold: Aass juleøl, vann

Alkohol: 40 %

Emballasje: 0,5 l

Oppskrift

Pæreslang

4 cl Aass & Egge Norsk Single Malt

ca 1 cl friskpresset limesaft

ca 1 cl sukkerlake

1/2 pære i store biter

Alt ristes hardt med isbiter og dobbelt siles over et avkjølt cocktailglass

Egge_eplebrennevin
Egge Gård Eplebrennevin

FRUKTBRENNEVIN

Egge Gård har hentet ekspertise og tradisjonelt destillasjonsutstyr, Alambic à Colonne, for å lage eplebrennevin slik det gjøres i Normandie. Våre franske konsulenter setter stor pris på smakfulle nordiske epler, fordi de preger sluttresultatet så tydelig. Eplebrennevinen får en unik duft av syrlige epler, og smaker både fyldig og fruktig med et snev av krydder. En flott gylden farge kommer etter 3-6 års lagring på håndlagde eikefat fra Tronçais. Egge Brennevin er verken sukret eller karamellisert. Fatene er av typen Barik og rommer ca 225 l. Vi bruker både nye og gamle fat, og alle er nummererte.

Tips

Dette er den perfekte digestif eller avec, – gjerne sammen med en bit sjokolade til kaffen. Vi anbefaler å servere Egge Eplebrennevin temperert for å få frem den runde og gode aromaen.

Bruk den gjerne i matlaging eller som ingrediens i eplebaserte drinker. Vi anbefaler den spesielt i Egge Gård Eplegløgg.

Ingredienser

Innhold: Eple

Alkohol: 40 %

Sukkerinnhold: 0 g

Karamell(farge)

Emballasje: 0,5 l

Oppskrift

Golden Rose

4 cl Egge Eplebrennevin

8 cl Friskpresset appelsinjuice

Fyll opp med Egge Gård Rose

Pynt med en appelsinskive på kanten av glasset og server i champagneglass

Brennevin_ung-egge
Ung Egge

FRUKTBRENNEVIN

Egge Eplebrennevin og Liereple møtes i denne flotte hetvinen. Ung Egge har en utsøkt eplearoma og samtidig et smakfullt, friskt preg. Den dype og rødlige fargen kommer når Ung Egge legges til lagring over to år på håndlaget franske eikefat fra Tronçais. Fatene er tidligere brukt til lagring av Egge Eplebrennevin. Dette er vår versjon av fransk Pommeau.

Tips

Mange setter pris på den milde og friske Ung Egge – et trygt valg å servere til gjester som ikke er fult så glade i sterk brennevin. Prøv den til en osterett som erstatning for rødvin, som en aperitiff eller gjerne til en frisk dessert. Den bør serveres kjølig 12–15 °C.

Ingredienser

Innhold: Eple

Alkohol: 18 %

Restsukker: 120 g

Syreinnhold: 6,0 g

Emballasje: 0,5 l

Oppskrift

Apple Fizz

Hell 2 cl Ung Egge i et vinglass

Legg til 4-5 knuste bringebær og druer

Fyll opp med Egge Gård Rose

Topp det hele med delte druer og isbiter

Brennevin_gammel-egge
Gammel Egge

BRENNEVIN

Gammel Egge er laget på rognebær og 29 forskjellige typer urter og krydder, blant annet; Muskatnøtt, Ingefær, Laurbær og Stjerneanis. Vi bruker eple som søtningsmiddel istedenfor sukker da dette tilfører en friskere smak. Gammel Egge har en urtepreget aroma og kan ligne på Gammel Dansk eller Underberg med nedtonet bitterhet. Noen vil også forbinde den med Jägermeister men Gammel Egge er langt ifra så søt.

Tips

Vi anbefaler Gammel Egge som snaps ved siden av et godt glass øl.

Ingredienser

Innhold: Rognebær, eple, urter, blomster og ulike krydder

Alkohol: 35 %

Emballasje: 0,5 l

Marius-Egge-Vodka
Marius Egge Vodka

PREMIUM

Marius Egge Vodka er et rent naturprodukt laget av norske poteter fra Østlandet og vårt lokale kildevann fra Øksenebekken. Øksenebekken inneholder mye mineraler og salter som demper alkoholpreget, samtidig gir det en frisk ettersmak. Marius Egge Vodka er en blank, behagelig og rund. En skikkelig premium vodka.

Tips

Vi anbefaler Marius Egge Vodka til Dirty Martini, White Russian eller i punsj. Prøv den gjerne i en av våre oppskrifter bak i brosjyren.

Ingredienser

Innhold: Etanol produsert på norske poteter

Alkohol: 40 %

Emballasje: 0,5 l

Marius-Egge-Eplevodka
Marius Egge Eplevodka

PREMIUM EPLEVODKA

Marius Egge Eplevodka er laget av norske poteter fra Østlandet og godt vann fra vår lokale kilde, Øksenebekken. Øksenebekken inneholder mye mineraler og salter som demper alkoholpreget, samtidig gir det en frisk ettersmak. Marius Egge Eplevodka er og laget på aromaepler fra Lierområdet, som tilfører en nydelig eplesmak.

Tips

Kald eplevodka fungerer utmerket som snaps! Bruk den også i eplebaserte vodkadrinker som Eple Mojito, Eple Martini eller Tranebærpunsj med eple.

Ingredienser

Innhold: Eple, etanol produsert på norske poteter

Alkohol: 40 %

Emballasje: 0,5 l

Marius-egge-Gin
Marius Egge Gin

PREMIUM

Marius Egge Gin er laget av poteter fra Østlandet og hele einerbær fra Finnemarka som gir en herlig frisk smak. Den er og laget på vann fra vår lokale kilde, Øksenebekken. Øksenebekken inneholder mye mineraler og salter som demper alkoholpreget, samtidig gir det en frisk ettersmak. Marius Egge Gin skiller seg ut fordi den er destillert på Alambic à Colonne. Ved å destillere gin på så eksklusivt utstyr fremmes råvarepreget slik at vi får en rik, karakteristisk og behagelig smak.

Tips

Marius Egge Gin med einebær anbefales for deg som liker skikkelig kvalitetsgin. Super til Dry Martini og selvfølgelig god med en god tonic.

Ingredienser

Innhold: Etanol produsert på norske poteter, hele einerbær

Alkohol: 40 %

Emballasje: 0,5 l

Oppskrift

Egge Tonic

4 cl Marius Egge Gin

Fyll et highball-glass med masse isbiter

Legg en lime- eller sitronbåt ned i glasset og hell i Marius Egge Gin

Fyll opp med Schweppes Tonic Water

Kong Christian IV akevitt
Egge Gård Kong Christian IV akevitt

VILLKARVE

Egge Gård Kong Christian IV akevitt er laget på villkarve fra Lågendalen og vann hentet 2,3 kilometer inne i Kongensgruve i Kongsberg. Egge Gård Kong Christian IV akevitt er laget til ære for Christian Kvart som eide gården på 1600-tallet, Christian Kvart grunnla også sølvgruvene. Kong Christian IV akevitt er lagret på sherryfat som tidligere er benyttet til Pedro Ximenes fra Fenando De Casilla, et av Spanias beste sherryhus. Dette har gitt vår akevitt en fantastisk smak, god balanse og en fin gylden farge. Liker du akevitt – liker du denne.

Tips

Egge Gård Kong Christian IV akevitt hører sammen med øl. Akevitten er en god allrounder og passer til det meste.

Ingredienser

Innhold: Etanol produsert på norske poteter, villkarve

Alkohol: 40 %

Emballasje: 0,5 l

Marius-Egge-epleAkevitt
Egge Gård Akevitt

EPLE OG VILLKARVE

Egge Gård Epleakevitt er laget på Liereple, villkarve fra Lågendalen og vann fra Øksenebekken. Øksenebekken inneholder mye mineraler og salter som demper alkoholpreget, samtidig gir det en frisk ettersmak. Egge Gård Epleakevitt lagres på håndlagde franske eikefat fra Tronçais, tidligere er benyttet til Egge Eplebrennevin. Akevitten får dermed en lekker gylden farge, den er balansert og smaker fantastisk godt til svinekjøtt.

Tips

Prøv Egge Gård Epleakevitt alene, eller med øl. Nydelig til svinekjøtt, gjerne med epler og svisker eller pinnekjøtt og kålrotstappe. Vi anbefaler Egge Gård Epleakevitt på det sterkeste til julemat. Server den romtemperert, slik kommer aromaen og smaken tydeligst frem.

Ingredienser

Innhold: Etanol produsert på norske poteter, eple og villkarve

Alkohol: 40 %

Emballasje: 0,5 l

Oppskrift

«Eplekarve Frappe»

1/2 eple i store biter

ca 1 cl sukkerlake

saft fra en limebåt

Rist alt godt sammen og sil over et whiskyglass med knust is

Egge-Gård-sommerakevitt
Egge Gård Sommerakevitt

MED DILL OG SITRON

Egge Gård Sommerakevitt is made with Spanish lemon, dill from our neighbours’ farms Elvehøy and Snarum Gartnerier, and fresh water from our local spring Øksenebekken, which provides the fresh aftertaste and minerality. With a clear taste of lemon and a mild and balanced hint of dill in the aftertaste, this is an aquavit most people will enjoy.

Tips

Egge Gård Sommerakevitt drikkes alene eller med øl. Dette er en lettere akevitt som passer til fisk og skalldyr. Anbefales servert kald 8-12 °C.

Ingredienser

Emballasje: 0,5 l

Innhold: Etanol produsert på norske poteter, dill og sitron

Alkohol: 37,5 %

Oppskrift

«Epledill dall»

4 cl Egge Gård sommerakevitt med dill eller vodka

4 cl Liereple

1 ts sukker

1 cl sitronsaft

1 topp av frisk dill hvis du bruker vodka

Egge-Gård-schnaps
Egge Gård Snaps

FRUKTSNAPS MED EPLE / JORDBÆR / PLOMME

Snaps er ren brennevin kun laget på frukt eller bær. Snaps er veldig populært lengre syd, spesielt i sentral Europa og Tyskland. Egge Gård Snaps er å få i tre varianter; Eple, jordbær og plomme. Egge Gård Snaps er blank og har ingen tilsetningsstoffer. Den dufter friskt, har en klar smak av frukt og bær med en fyldig ettersmak.

Tips

Et godt alternativ til akevitt, med en mer fruktig smak. Prøv snapsen som et «Normanns Hull», et lite glass midt i måltidet eller hvilerett om du vil. Vi anbefaler at snapsen nytes kjølig 12-15 °C.

Ingredienser

Innhold: Etanol produsert på norske poteter, eple / jordbær / plomme

Alkohol: 40 %

Emballasje: 0,5 l

Oppskrift

Egge Frozen Strawberry

4 cl Egge Gård Snaps med jordbær

2 cl sukkerlake

1,5 cl friskpresset lime saft

8 modne jordbær

2 cl jordbærsirup (Monin)

Bland alt i en blender med knust is og server i et høyt glass

Pynt med et jordbær på kanten av glasset

Produksjon av Brennevin

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse

RESTAURANTER & BARER

EGGE GÅRD ER STOLT AV Å LEVERE DRIKKEVARER TIL