Category
Helse
About This Project
«An apple a day, keeps the Doctor  away»

«Et eple om dagen holder doktoren borte» heter det i ordtaket – og det er faktisk sant. Moderne forskning underbygger nemlig den gamle oppfatningen om at frukt generelt og epler spesielt er noe av det sunneste man kan spise.

Det er spesielt antioksidantene som gjør bær og frukt så sunt. Antioksidanter er de naturlige stoffene som gjøre at bær og frukt holder seg – det er naturens eget konservativ, om du vil. Antioksidanter er en samlebetegnelse som omfatter en rekke vitaminer, fargestoffer og sporstoffer. Antioksidanter nøytraliserer farlige stoffer i kroppen, og hjelper derfor immunforsvaret med å holde oss friske.

Spesielt blåbær er proppfullt av antioksidanter, men jordbær og epler kommer ikke langt etter. Undersøkelser viser at de som spiser ett eple om dagen reduserer risikoen for å få kreft med 20 prosent. Epler inneholder dessuten mye vitaminer og viktige næringsstoffer som gjør godt både for fordøyelsen, immunsystemet og yteevnen i hverdagen.

Jordbær inneholder også masse antioksidanter, og er i tillegg små C-vitaminbomber: jodbær inneholder mer C-vitaminer enn for eksempel appelsiner.

Egge Gård_gutt

Er økologisk mat sunnere enn «vanlig» mat? 

Her gir vitenskapen få svar. Enkelte forskere mener at økologisk dyrkning ikke har noe for seg, andre er av motsatt oppfatning. Man må med andre ord bruke sunn fornuft og gjøre seg opp sin egen mening. På Egge gård har vi valgt å dyrke økologisk fordi de klimatiske forholdene ligger perfekt til rette for det, fordi vi synes økologisk mat smaker bedre og fordi vi tror at naturen vet best.