Liersider_musserende
Egge Gård Liersider

MUSSERENDE SIDER

Egge Gård Liersider lages hovedsakelig på aromaepler fra Lierområdet. Eplene presses og legges på tank med tilsetting av kulturgjær. Deretter tappes den over på flasker der sideren andregangs gjæres. Dette er den tradisjonelle franske måten å lage sider på, også kalt champagnemetoden. En eksklusiv og krevende metode som gir en smaksrik sider med små elegante bobler. Liersider er frisk, søt og med et flott eplepreg.

Tips

Et godt alternativ for den som liker musserende drikke. Liersider passer perfekt som aperitiff, og er også utmerket til lette forretter, salt mat og fisk. Serveres kald 6–8 °C i champagneglass.

Ingredienser

Innhold: Eple

Alkohol: 11 %

Restsukker: 10 g

Syreinnhold: 6 g

Uten tilsetningsstoffer

Emballasje: 0,75 l

Oppskrift

Lier Spritzer

Knus noen bringebær og litt mynte lett sammen og fyll opp med Liersider, pynt med myntekvast og server i champagneglass

Liersider_musserende_rosé
Egge Gård Rose

MUSSERENDE ROSÈ SIDER

Egge Gård Rose produseres etter champagnemetoden, en eksklusiv og krevende metode der sideren andregangs gjæres på flaske. Sideren får da små fine bobler slik man ser i en flaske Champagne. Fordi vi tilsetter bringebærmost får sideren en mild rød fargetone, slik en klassisk rosésider har. Egge Gård Rose er sprudlende, smaksrik og har et nydelig bringebærpreg.

Tips

Et friskt og godt alternativ for dem som liker musserende drikke. Egge Gård Rose passer best som aperitiff, men er også god til lette forretter, fisk og skalldyr. Serveres kald 6–8 °C i champagneglass.

Ingredienser

Innhold: Eple og bringebær

Alkohol: 11 %

Restsukker: 0 g

Syreinnhold: 6 g

Emballasje: 0,75 l

Oppskrift

Sparkling Rosé

Mudle lett granateplefrø i et glass

Fyll opp med Egge Gård Rosé

Pynt med granateplefrø og server i vinglass

Liersider_musserende_ekte-sider
Egge Gård Ekte Sider

MUSSERENDE SIDER

Egge Gård Ekte Sider er laget etter champagnemetoden, hovedsakelig på aromaepler fra Lierområdet. Når sideren gjærer får vi de små, fine boblene man ser i en flaske Champagne.

Prosessen er lang og krevende men på denne måten blir eplesmaken ordentlig ivaretatt, resultatet blir uten tvil det beste, og vi kan kalle sideren vår ekte.

Sideren inneholder 4,7 % alkohol og selges i dagligvarehandelen.

Tips

Med sine delikate bobler og lave alkoholinnhold er Ekte sider som skapt til formelle begivenheter, som bryllup eller konfirmasjoner. Sideren er et friskt alternativ å servere som aperitiff eller til fiskeretter. Den kan og nytes i hagen en varm sommerdag, sammen med en kurv nyplukkede jordbær. Serveres kald 6-8° C i champagneglass.

Ingredienser

Innhold: Eple

Alkohol: 4,7 %

Restsukker: 12 g

Syreinnhold: 6 g

Emballasje: 0,75 l

Oppskrift

Lier Kir

Skjenk 1,5 cl solbærlikør slik at det dekker bunnen i et champagneglass

Fyll opp med iskald Egge Gård Ekte Sider

Liersider_musserende_gård-sider
Egge Gård Gårdssider

MUSSERENDE SIDER

Egge Gård Norsk Gårdssider leveres på 20 liters engangsfat til pub-, restaurant- og utelivsbransjen. Vi er stolte av å være først ute i Norge med en slik løsning. Egge Gård Norsk Gårdssider er en naturlig og nydelig sider hovedsakelig laget på aromaepler fra Lierområdet.

Tips

Dette er et friskt og etterlengtet alternativ til øl, for pub-, restaurant- og utelivsbransjen.

Ingredienser

Innhold: Eple

Alkohol: 5 %

Restsukker: 12 g

Syreinnhold: 6 g

Emballasje: Keykeg 20 l

Liersider_musserende_ONE
Egge Gård One

MUSSERENDE VIN

Klimaet på Egge kan sammenlignes med klimaet i Champagneområdet slik det var for 150 år siden. Kombinert med den magre sandjorden på Eggemorenen gir dette så gunstige vekstforhold at det nå er mulig å dyrke vindruer.

1000 av våre første vinstokker av typen Solaris ble plantet i 2010. Dette er en hvitvinstype krysset frem av Normann Becher i Freiburg, Tyskland i 1975 og druene er en blanding av Riesling, Pinot Gris, Muscat Ottonel, Zaraya Severa og Seyval Blanc. Denne druesorten er hardfør, modner tidlig og har et potensielt høyt alkoholinnhold. Egge Gård One produseres etter den tradisjonelle franske metoden.

Aromatisk duft av sitrus og mineraler med hint av blomster, gjær og stikkelsbær. Konsentrert og fyldig på smak med en spenstig og frisk syre. Lang og kjøttfull utgang med fin mousse. Fersk og overraskende delikat musserende vin med imponerende konsentrasjon. Passer til aperitiff og skalldyr.

(Merete Bø, Dagens Næringsliv – Smak Vinguiden. Egge Gård One 88 poeng)

Ingredienser

Innhold: Drue (Solaris)

Alkohol: 13 %

Restsukker: 12 g

Syreinnhold: 6 g

Emballasje: 0,75 l

Egge-gård-iseple
Egge Gård Iseple

Is sider

Norges eneste desserteplevin og vårt mest prisvinnende produkt. Når nettene blir kalde lar vi friskpresset eplemost stå ute på Egge Gård. Da fryser vannet i mosten og vi får en uvanlig stor konsentrasjon av sukker og syre, hele 26 gram per liter. Dette danner grunnlaget for Iseple. Det går med ca 30 kg epler til å lage 1 liter. Produktet har en tett og klokkeklar eplesmak som du aldri har kjent maken til før. Vi er stolte av Egge Gård Iseple, balansen mellom syre og sødme gjør dette til et helt unikt produkt.

Tips

Iseple nytes helst etter en god middag, gjerne til epledesserter, is og sorbeter, kraftige oster eller helt alene. Serveres kjølig 12–14° C.

Ingredienser

Innhold: Eple

Alkohol: 10 %

Restsukker: ca 250 g fruktsukker

Syreinnhold: ca 27 g

Emballasje: 0,375 l

Siderproduksjon

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse

RESTAURANTER & BARER

EGGE GÅRD ER STOLT AV Å LEVERE DRIKKEVARER TIL